nl
en
Wachtwoord vergeten?

DA maakt doorstart

29-12-2015

Zwolle, 29 december 2015

PERSBERICHT

NEDERLAND BEHOUDT DE VRIENDELIJKE SPECIALIST: DA

DA is failliet en maakt direct een doorstart. Vanuit Nederlandse Drogisterij Service B.V. worden de bedrijfsactiviteiten van DA voortgezet. Op 29 december sprak de rechtbank in Amsterdam het faillissement van DA Retailgroep BV en Retail Shared Service Centre BV in Zwolle uit. In beginsel slecht nieuws voor de 212 medewerkers van het servicekantoor en het distributiecentrum. Tegelijkertijd is er een positief bericht: DA blijft. Nederland kan opgelucht ademhalen want dé vriendelijke specialist blijft het vertrouwde drogisterijmerk in het straatbeeld. En er is ook goed nieuws voor de medewerkers want er komen nieuwe arbeidsplaatsen beschikbaar bij de nieuwe organisatie. Hierdoor blijft een deel van de werkgelegenheid behouden.

Wat is de situatie?
Op 23 december verleende de rechtbank surseance van betaling. Vandaag zijn de genoemde bedrijven failliet verklaard. Een ingrijpend bericht voor de medewerkers die hun baan verliezen. Medewerkers van de franchisewinkels van DA zijn overigens niet in dienst van DA Retailgroep BV.

Goed nieuws
De Nederlandse consument blijft haar inkopen doen bij de vertrouwde DA-winkel in de buurt. ‘Vanuit Nederlandse Drogisterij Service B.V. worden de bedrijfsactiviteiten van DA naadloos gecontinueerd. Dit houdt onder meer in dat toekomstige leveringen aan DA ondernemers en betalingen aan leveranciers van de groothandel, volledig geborgd zijn. De bedrijfsprocessen gaan dan ook onverminderd door. Goed nieuws dat de vriendelijke specialist bereikbaar blijft voor haar miljoenen klanten en dat er ook nieuwe arbeidsplaatsen beschikbaar komen in de nieuwe organisatie’, aldus voormalig directeur a.i. van DA en interim directeur van Nederlandse Drogisterij Service B.V., Henk Castelijns.

Wie is Nederlandse Drogisterij Service B.V.?
Nederlandse Drogisterij Service B.V. is een nieuwe, kapitaalkrachtige serviceorganisatie voor de zelfstandige drogisterij. Groothandel Holland Pharma heeft een meerderheidsbelang in dit bedrijf en blijft haar klanten ongewijzigd bedienen. De in Borculo gevestigde groothandel levert drogisterijartikelen, zelfzorgmedicatie, natuurgeneesmiddelen en alle aanverwante medische producten. Holland Pharma is een deelneming van de Coöperatieve Mosadex U.A. Deze financieel solide moedermaatschappij stelt Nederlandse Drogisterij Service B.V. in staat een van de sterke partijen in de markt te vormen.

Kennis, tijd en aandacht voor de klant
Nederlandse Drogisterij Service B.V. biedt een toekomstbestendig formulehuis voor de zelfstandige drogisterij, waar kennis, tijd en aandacht voor de klant centraal blijft staan. Castelijns: ‘DA stond oorspronkelijk voor ‘Dienende Actie’. Fantastische kans om samen met de DA-ondernemers deze oersterke, klantgerichte propositie verder vorm en inhoud te geven’.

Verzamelfacturen nu ook per e-mail beschikbaar

13-11-2019

Vanaf nu kunt u naast uw reguliere facturen ook uw verzamelfacturen per e-mail ontvangen. Doet u milieubewust met ons mee? Zet de optie ‘Ik wil mijn verzamelfacturen per post ontvangen’ dan op nee. U kunt uw keuze hiervoor eenvoudig aangeven via “Mijn Holland Pharma” in uw ‘Bedrijfsprofiel’ onder het kopje ‘Voorkeuren’.

Ontdek de tincturen van Apeiron-Vitaal

08-11-2019

Apeiron-Vitaal Immuno bevat 15 kruiden, waaronder zwarte bes, wilde cichorei en rode zonnehoed. Ook zijn vitamine B12 en vitamine C toegevoegd. Vitamine B12 ondersteunt het immuunsysteem en het energieniveau. Ook vitamine C ondersteunt de afweer van het lichaam.

Bestel nu Sinterklaas snoepgoed!

28-10-2019

Bestel nu uw Sinterklaas snoepgoed zoals biologische, gluten-, suiker- en lactosevrije kruidnootjes, speculaas en chocolade. OP = OP!

Recall Zantac 75 - ranitide 75 mg (lees meer...)

04-10-2019

Er is op dit moment sprake van een terugroepactie uit de winkels, apotheken en groothandel voor alle Zantac 75 producten met als werkzame stof ranitidine. De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd meldt dat in maagzuurremmers met deze werkzame stof mogelijk de kankerverwekkende stof nitrosamine (NDMA) zit.

Nu online: eauthermalejonzac.nl

30-09-2019

De nieuwe Nederlandstalige website van Eau Thermale Jonzac is live! Hierop vindt u alle informatie over dit Franse cosmeticamerk op basis van het thermaal bronwater uit Jonzac; zoals het ontstaan van het merk en uitgebreide informatie over de actieve natuurlijke biologische ingrediënten.