nl
en
Wachtwoord vergeten?

« Terug

Livsane Terbinafine 10mg/g creme

Livsane Antischimmelcrème Terbinafine HCl 10 mg/g, crème

Algemeen

Artikelnr.: 846685
Merk: Livsane
Omschrijving: Terbinafine 10mg/g creme
Inhoud: 15 gram
Advies verkoopprijs: € 7,19
BTW: L (9%)

Logistieke gegevens

Artikelgroep: Huidherstel
EAN code: 8711722802446
Min. bestelhoev.: 1
Beschikbaarheid: 6
Klantkorting?: ja
Leverbaar vanaf:
Benodigde licentie(s): APOTHEEK UAD

Leverancier

Artnr. leverancier: OTCZZ27002
Naam: Brocacef Supplies & Services
Telefoonnummer: 030-6862211
Website: www.brocacefsupplies-services.nl
Foto

Livsane Antischimmelcrème Terbinafine HCl 10 mg/g, crème

Geneesmiddel RVG 33308 UAD

Livsane Antischimmelcrème Terbinafine HCl bevat de werkzame stof terbinafinehydrochloride en behoort tot de groep van de anti-schimmelpreparaten.

Toepassing
Livsane Antischimmelcrème Terbinafine HCl
wordt gebruikt voor de behandeling van patiënten met schimmel- en gistinfecties van de huid.

Niet gebruiken bij
U bent allergisch voor één van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten.

Samenstelling
Werkzame stof: Elke gram crème bevat 10 mg terbinafinehydrochloride
Hulpstoffen: natriumhydroxide (E524), benzylalcohol, sorbitaanstearaat (E491), cetylpalmitaat, cetylalcohol, cetostearylalcohol, polysorbaat 60 (E435), isopropylmyristaat en gezuiverd water

Dosering
Volwassenen en adolescenten (12 jaar en ouder)
Duur en frequentie van de behandeling
- Zwemmerseczeem (tinea pedis): 1 maal per dag gedurende 1 week.
De klachten die bij zwemmerseczeem kunnen horen zijn jeuk, roodheid en schilfering tussen de tenen, en op de voetzolen. Soms ontstaan er ook kloofjes (met name tussen de tenen) en kunnen er ook blaasjes ontstaan die vocht afscheiden. Meestal zorgt zwemmerseczeem voor een onaangename geur.
- Ringworm (tinea corporis): 1 maal per dag gedurende 1 week. Ringworm bestaat uit langzaam groeiende, jeukende, rode en schilferende ringvormige plekken, die verspreid over het lichaam voor kunnen komen.
- Huidschimmel (cutane candidiasis): 1 maal per dag gedurende 1 tot 2 weken. Candida is een gistsoort die onder bepaalde omstandigheden op de huid een infectie kan veroorzaken. Vaak zitten de huidafwijkingen op warme, vochtige plekken zoals de liezen of onder de borsten. De klachten bestaan uit jeuk, roodheid en schilfering.
- Pityriasis versicolor: 1 tot 2 maal per dag gedurende 2 weken. De gist die pityriasis versicolor veroorzaakt is Malassezia furfur. Een infectie met deze gist bevindt zich meestal op de schouders en het bovenste gedeelte van de romp en bovenarmen. De klachten bestaan uit weinig jeukende en licht schilferende vlekken. Bij mensen die wat zongebruind zijn, zijn de plekken meestal lichter dan de rest van de huid en bij mensen die weinig tot geen zon gehad hebben, zijn de vlekken meestal lichtbruin.
Meestal treedt na enkele dagen verbetering van de klachten op. Onregelmatig gebruik of voortijdig stoppen met de behandeling vergroot de kans op het terugkeren van de klachten. Indien na 1 tot 2 weken geen verbetering is opgetreden, neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Wijze van gebruik
Dit geneesmiddel is alleen voor uitwendig gebruik.
De opening van de tube is met aluminium afgesloten. U kunt de sluiting doorprikken door de omgekeerde dop van de tube met enige kracht hierop te drukken. Vóór het insmeren moet de huid zorgvuldig worden gewassen en gedroogd.
Breng net genoeg crème op de huid aan zodat er een dun laagje crème op de ontstoken huid en een stukje daar omheen komt. Wrijf de crème lichtjes in. Als de behandelde plek in een huidplooi zit (onder de borsten, tussen tenen of vingers, in de lies of de bilnaad) dan moet, met name ’s nachts, de huid na het insmeren worden afgedekt met een steriel gaasje. Was daarna uw handen, behalve als het te behandelen oppervlak op uw handen zit.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Vergunninghouder
Brocacef Supplies & Services B.V.
Straatweg 2
3604 BB Maarssen