nl
en
fr
Wachtwoord vergeten?

Belangrijke veiligheidswaarschuwing Ma Vie Sans Gluten Boekweitmeel

28-08-2019

In een batch van de Ma Vie Sans Gluten Boekweitmeel bio 500 gram is een te hoog gehalte Tropaanalkaloïden (TA) aangetroffen. Dit is schadelijk voor de gezondheid

Tropaanalkaloiden zijn plantengifstoffen die van nature in sommige planten aanwezig zijn, waarschijnlijk om ze te beschermen tegen ziekten en natuurlijke vijanden. 

Het betreft batchnummer SARB170419TNB/24611 met THT 05/2020 
en EAN 3380380049743.

Bij consumptie in grote hoeveelheden kunnen de volgende bijwerkingen optreden: droge mond, verwijde pupillen, visuele beperking, tachycardie, rusteloosheid, verwarring, ruimtelijke en temporele desoriëntatie, hallucinaties, onsamenhangende spraak. Als van deze bijwerkingen wordt ervaren na inname, neem dan contact op met uw huisarts. 

Het gebruik van deze bloem als ingrediënt in een recept vermindert het risico dat alkaloïden aanwezig zijn en dus worden de risico's van het ervaren van deze bijwerkingen ook verminderd. 

Wij verzoeken u deze artikelen niet meer te verkopen, maar aan ons terug te sturen. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice

Wijziging bereikbaarheid in het weekend

23-08-2019

Vanaf 1 september 2019 wijzigt onze bereikbaarheid op zowel zaterdag als zondag. U kunt onze klantenservice in het weekend dan op onderstaande tijdstippen bereiken via zowel telefoon, e-mail als chat.