nl
en
fr
Wachtwoord vergeten?

« Terug

Medivere Legionella drinkwater analyse

OriŽnterend legionella drinkwateronderzoek

Algemeen

Artikelnr.: 817952
Merk: Medivere
Omschrijving: Legionella drinkwater analyse
Inhoud: 1 stuks
Advies verkoopprijs: € 41,95
BTW: H (21%)

Logistieke gegevens

Artikelgroep: Instrumenten/Zelftest
EAN code: 4250570301526
Min. bestelhoev.: 1
Beschikbaarheid: 5
Klantkorting?: ja
Leverbaar vanaf:
Benodigde licentie(s): YHC

Leverancier

Artnr. leverancier: 140001NL 817952
Naam: Yours Healthcare Medivere
Telefoonnummer: 0880075777
Website: www.yours-healthcare.eu
Foto


Oriënterend legionella drinkwateronderzoek

De oorzaak van een voor onze gezondheid schadelijke vervuiling van het drinkwater is voornamelijk een microbiologische besmetting met Legionella. Op dit moment zijn ongeveer 48 Legionellasoorten bekend. De belangrijkste soort die verantwoordelijk is voor het ontstaan van ziekten bij mensen is Legionella pneumophila. Deze bacteriën komen wereldwijd voor in het oppervlaktewater, in de aardbodem en in kleine hoeveelheden zijn zij ook aanwezig in het grondwater. Derhalve kunnen zij ook in beperkte mate ook worden gevonden in het geleverde drinkwater. Deze bacteriën kunnen zich in sanitaire warmwatersystemen, bij temperaturen tussen 30 en 45 °C , optimaal vermenigvuldigen. De aanwezigheid van biofilms en afzettingen,alsook een stagnatie van het water kunnen, in de waterleidingen, tot verhoogde aantallen Legionellabacteriën in het water leiden.

Als overdrachtsroutes komen zowel de inademing van aërosolen, alsook de aspiratie van Legionella houdend water in aanmerking.

Een besmetting met Legionella kan een legionellose met longontsteking veroorzaken (veteranenziekte). Deze aandoening begint met algehele malaise, hoofdpijn en pijn in het lichaam, droge hoest, koude rillingen en een stijging van de temperatuur tot 39-40 ° C. Een Legionella-infectie zonder pneumonie (Pontiac fever) leidt tot een griepachtige ziektebeeld met hoofdpijn en pijn in het lichaam, hoesten en koorts.
Recente studies tonen aan dat een op de zes drinkwatersystemen (16%)in Duitse gebouwen een te hoge concentratie van Legionella bevatten. De aanwezigheid van 100 CFU* Legionella / 100 ml drinkwater geld als limiet voor het nemen van “technische maatregelen”.
* CFU = kolonievormende eenheden