nl
en
fr
Wachtwoord vergeten?

« Terug

Medivere Serotonine urinetest

Laboratorium analyse van de concentratie van de neurotransmittor serotonine in de urine. Ter beoordeling van een serotoninegebrek.

Algemeen

Artikelnr.: 817945
Merk: Medivere
Omschrijving: Serotonine urinetest
Inhoud: 1 stuks
Advies verkoopprijs: € 49,30
BTW: H (21%)

Logistieke gegevens

Artikelgroep: Instrumenten/Zelftest
EAN code: 4250570301489
Min. bestelhoev.: 1
Beschikbaarheid: 6
Klantkorting?: ja
Leverbaar vanaf:
Benodigde licentie(s): YHC

Leverancier

Artnr. leverancier: 310001NL 817945
Naam: Yours Healthcare Medivere
Telefoonnummer: 0880075777
Website: www.yours-healthcare.eu
Foto

Laboratorium analyse van de concentratie van de neurotransmittor serotonine in de urine. Ter beoordeling van een serotoninegebrek.

Serotonine is een biogene amine dat wordt geproduceerd in de menselijke stofwisseling, in de bloedplaatjes, in het maagdarmkanaal en in zenuwcellen. Als boodschapperstof en neurotransmittor coördineert serotonine de stemming, de eetlust, de seksualiteit, de slaap, angst, de temperatuur en de pijnbeleving.

Het gehalte van serotonine in de darmen kan door de voeding worden beïnvloed en het aminozuur tryptofaan ondersteunt de vorming van serotonine in de hersenen via de tussenstap hydroxy-tryptofaan (5-HTP).

De cofactoren vitamine B6, biopterine (gevormd vanuit foliumzuur en vitamine B12), magnesium en ijzer verbeteren de synthese van serotonine.

Binnen de moderne laboratoriumdiagnostiek wordt de bepaling van serotonine in de urine gebruikt om een tekort aan serotonine, in relatie met de aanwezige symptomen en andere neurotransmitters en hormonen, te analyseren (zie “Neurostress-profiel”). Vooral bij depressies en een burn-out syndroom vormt de serotonine urinetest een belangrijk instrument.

De uitkomsten dienen, in geval van een aangetoond serotonine tekort, als basis voor individuele behandeling met serotonine precursors (L-tryptofaan of 5-HTP) en de co-factoren.

De uitslagen moeten met een arts of therapeut worden besproken.

Indicaties:
- depressies als gevolg van een serotoninegeberek
- stemmingswisselingen
- nerveusiteit
- in- en doorslaapproblemen
- gebrek aan eetlust
- eetstoornissen
- ansgt- of paniekaanvallen
- migraine
- verhoogde pijngevoeligheid
- spierpijnen
- hoge bloeddruk
- prikkelbare darm