nl
en
fr
Forgot your password?

« Terug

Biotona Genmaicha & matcha

Biotona Genmaicha & Matcha

Algemeen

Artikelnr.: 913979
Merk: Biotona
Omschrijving: Genmaicha & matcha
Inhoud: 80 gram
Advies verkoopprijs: € 16.00
BTW: L (9%)

Logistieke gegevens

Artikelgroep: Voeding
EAN code: 5412360017577
Min. bestelhoev.: 1
Beschikbaarheid: 1
Klantkorting?: ja
Leverbaar vanaf:
Benodigde licentie(s):

Leverancier

Artnr. leverancier: P11390
Naam: Keypharm NV
Telefoonnummer: 003250289230
Website: www.keypharm.com
Foto

Biotona Genmaicha & Matcha

Biotona Bio Genmaicha + Matcha is een blend van gedroogde en gerolde groene theebladeren (sencha), geroosterde en gepofte rijst en Matcha. Het combineert de verfrissende smaak van groene thee met de warme, geroosterde smaak van de rijst. Het is een echte volksthee en wordt ook wel “popcornthee” genoemd omdat een paar korrels van de rijst tijdens het roosteren poffen en daardoor op popcorn lijken.

Ingredienten
Geroosterde rijst* (49%), Aracha groene thee* (48%), Matcha groene thee* (3%). 
*biologische teelt

Cultivar:
Genmaicha: Yabukita — Matcha: Saemidori + Okumidori

Gebruik
Japanse groene infusie theeën worden bereid door de verwerkte gehele theebladeren in heet water te infuseren. De gebruikte hoeveelheid thee en water, alsook de temperatuur van het water en de infusietijd zijn verschillend naargelang welke thee je kiest. Belangrijk is om voor zacht (licht gemineraliseerd) water te kiezen en om de temperatuur van het water in acht te nemen. Kies je immers voor een hogere temperatuur zal de thee extra bitter smaken, tenzij je dit wenst uiteraard.

Voor een ultieme en uitgebreide smaakbeleving kan ook voor een tweede (eventueel derde) infusie gekozen worden. Bij de eerste infusie gaan de opgerolde theebladeren geleidelijk open en gev0en de eerste smaken vrij. Bij een tweede infusie zijn ze reeds open en geven dan hun andere smaken vrij. Hiertoe wordt bij de reeds geïnfuseerde (en afgegoten/gedecanteerde) theebladeren dezelfde hoeveelheid water met ongeveer dezelfde temperatuur gedaan. Naargelang de persoonlijke voorkeur kan hiervoor ofwel dezelfde of een iets kortere infusietijd gekozen worden. Laat je leiden door persoonlijke smaak en voorkeur en experimenteer volop met dit groene goud!

Koel, droog en in het donker bewaren.

Fabrikant
KeyPharm Laboratories
Siemenslaan 11
8020 Oostkamp
Belgie