nl
en
fr
Forgot your password?

« Terug

Medivere Teken test

Laboratorium analyse van borrelia, babesia, anaplasme, FSME
virussen en rickettsiae in de teek als basis voor een differentiaaldiagnostiek bij de betreffende persoon (bij een postieve uitslag).

Algemeen

Artikelnr.: 817951
Merk: Medivere
Omschrijving: Teken test
Inhoud: 1 stuks
Advies verkoopprijs: € 112.30
BTW: H (21%)

Logistieke gegevens

Artikelgroep: Instrumenten/Zelftest
EAN code: 4250570301762
Min. bestelhoev.: 1
Beschikbaarheid: 2
Klantkorting?: ja
Leverbaar vanaf:
Benodigde licentie(s): YHC

Leverancier

Artnr. leverancier: 910001NL 817951
Naam: Yours Healthcare Medivere
Telefoonnummer: 0880075777
Website: www.yours-healthcare.eu
Foto

Laboratorium analyse van borrelia, babesia, anaplasme, FSME virussen en rickettsiae in de teek als basis voor een differentiaaldiagnostiek bij de betreffende persoon (bij een postieve uitslag).

Bij deze laboratoriumtest wordt het genoom (DNA) van de pathogenen (Borrelia, Babesia, Anaplasma, tekenencefalitis (TBE) virussen, rickettsia) dat in de geïnfecteerde teek aanwezig was gemeten.

Langs de “one-step” polymerase-keten-reactie (PCR) wordt het DNA van de pathogenen vermeerderd en aansluitend gedetecteerd middels hybridisatie van zeer specifieke genprobes.

Deze gestandaardiseerde methode verhoogt de specificiteit en sensitiviteit in vergelijking met conventioneel DNA-onderzoek, die alleen een PCR gebruiken, zonder prohybridisatie.

Bij deze test kan het risico van mogelijke infectie van de betrokkene vroegtijdig worden beoordeeld. Mogelijke symptomen kunnen veiliger worden geïnterpreteerd uitgelegd en therapeutische maatregelen kunnen al in een vroeg stadium worden genomen.

Een teek kan ernstige ziekten overbrengen: de zogenaamde ziekte van Lyme (Borreliose) of in zeldzame gevallen, de lente-zomer encefalitis, meestal slechts als TBE benoemt. Bovendien kunnen door teken overgedragen co-infecties met Anaplasma en Babesia optreden. Omdat je nooit weet welke ziekteverwekkers een teek bij zich draagt, moeten tekenbeten altijd zeer serieus genomen worden.

De uitslagen van de bloedtest dienen als basis voor een individuele therapie en moeten met een arts of therapeut besproken worden.

Indicaties:
- een opgemerkte beet en verwijderde teek